HONEYMOON PART 4

Day 3..go green activity, GREEN sangat ko!!
Since akak ni ahli pencinta alam sangat..so kami telah plan masuk ke hutan pula untuk activity kali ni
Hutan mana kite pegi....

EMERALD POOL

I really into RED semua benda must be RED




Thailand synonym dengan gajah...di mana-mana mesti ada gajah



Banyak tempat kat dalam ni sebenarnye..tp since tour guide just bagi 2 hours untuk kami duk kat dalam tu coz lepas pegi sini ada aktiviti lain lagi
Tempat kat dalam ni semuanya jauh-jauh, so kami pergi 2 tempat je la

First, emerald pool kat sini kami sempat mandi-manda dan tempat die sememangnye cantik gile babazz, tak tau camne air die leh jadi warna ni..
Tapi kena berhati2 kat sini sebab tempat die sume licin coz banyak lumut ye
Kolam die tak la dalam sangat..still boleh berdiri and ada pasir-pasir kasar kat dasar die







Anak sungai pon kaler ijo jugak ye... *abaikan kegemukkan disitu(time ni tak tau lagi tengah pregnant)



Yang ni pulak blue pool..nak pegi sini punyelah jauh nak berjalan nye..tp jalan jugak sebab pikir gak alang-alang dah sampai takkan nk missed tempat-tempat cantik gini kan
Jauh jugak la jalan, tapi ada la trek yg disediakan..so follow je la
Yang ni air biru gile..tapi tak bole mandi ye..bole tengok je



Ok ni pic dah nak balik..
As usual, gambar suami memang takda..sume muke bini die je
Next activity..

ELEPHANT TRACKING

Naik gajah ye..seumor hidup tak penah sentuh hokey gajah ni..
Kali ni bukan takat sentuh, siap naik lagi..bapak gayat ok!!
Si Suami yg muke ganas tu pon mejerit anak naik gajah *dulu naik rollercoster pon tak jerit
Gajah tu bawak kami jalan-jalan turun bukit dengan selut bagai..tp tu lah kuasa Allah die yg gemok gedempol and berat ntah berapa ratus tan..kaki masuk selut pon boleh tarik n jalan tau
kite manusia ni masuk lumpur selut dah tak larat nak tarik


Lepas masuk selut tu, die bawak ke kolam..sepatutnya masuk dalam kolam tu tapi cuaca nak hujan so tak dapat la naik gajah dalam air..kami terus masuk hutan jalan dalam hutan..die langgar pokok sana sini ikut sedap die je..dasar gajah hahaha
Die pijak terus terbenam pokok tu..*time duk atas ni risau gak takut gajah naik minyak ape nk buat hahah




See ada baby gajah kat situ..dorg ajar baby tu jalan kat tempat tu



Ni la station gajah, kena naik atas tu baru boleh panjat naik gajah

Bawah ni sesi bermanja dengan gajah..suap pisang pastu ada mini show untuk gajah jugak
so dapat la 1 kiss dari gajah..n gajah -gajah kat sini jinak belaka dan mendengar kata..time ni baru lah rasa kerdil diri ini dengan binatang yg besor..hebat betul ciptaan Allah ni
Subhanallah













Ni kire last part la..dah habis dah sesi honeymoon kami.
On the next day, kami balik ke Malaysia
Harap-harap kalau ada rezeki nak datang lagi bawak anak-anak pulak
InsyaAllah

.:THE END:.


No comments:

Post a Comment