Episode IV ( Part A ) ---> S I N G A P O R E

Aauummmmm!!!
yezz kami plan 6 bulan nk pegi USS
at last 24th - 26th July 2011 
berjaya gak kami menjejak kan kaki ke Kota Singa tu heheh
8 orang sume nye yg pegi
So jumaat tu aku dah amik cuti siap2 so
bole settle kan pe yg patut b4 pegi heheh

Kami pegi naik train saje, mmg new experience la kan
xpenah naik train yg ada katil tu hahhaha
1st time naik train jalan jauh

Train pukol 10 senanye tp pukol 8 kami dah gerak dari SA
takut kena tinggal pulak hehehhe
So meeting point kami kat MC' D KL sentral
dah kumpol kat sana kami terus pergi Platform B untuk train ke Spore
Cam cite harry potter je rs naik train heheh

Around 11 baru la bole naik train
cam jakun jap kan, rupenye mmg ramai org naik train g Spore
kami jek xtaw hahaha
no wonder la tix abis ms dorg beli ritu,
xpasal duduk asing2
xpe janji selamat sampai

Selamat aku & kakasih dekat jek
senang ckit nk bermanja hehehe
gedebuk gedebak sume masuk train terus membuta
aku jek yg terpingga2
ye la time2 camtu aku baru lik keje mana leh tido
terpaksa la mengekor en.bf berjalan2 dalam train, isap rokok
kaco2 die kejap
bile dah sampai baru aku bole tido rs nye
terima kasih en.bf sbb teman sy sampai tido


Lepas 8 jam rsnye duk dalam train
kami pon sampai kat station Woodlands tuk imigration checking
pastu masuk lik train sampai kat last stesyen KTM time tu blom tutop lagi
Tanjung Pagar.. no wonder la time sampai tu ramai org beria snap gmbr pastu ada bt recording lagi hhhehehe
Sampai je almost 10am, so kami terus g mandi kat public toilet kat c2
ttbe ada lak org gaduh kat situ
so kami pon jammed jap kan
dah le memabuk trn train kan
hehehhehe

Then after sume dah siap2 mandi n breakfast kat stesyen tu
yee...breakfast je dah leh buat duit makan 1 hari ok huhuh
sgt kecik duit kite
Pas dah kenyang kami pon start la nk explore Singapore
First skali nk cari MRT, kuar je dari stesyen terus npk port diorg
perghhh dgn kontena tgh2 bandar tu ye
mampu???hheheheh


Kami pon jln pye jln upenye dah kena kencing hahaah
So berjalan kaki lah kami kat bandar tu adehhh
last2 jumpe gak mrt...so kami teruskan perjalanan ke hotel kami kat Geylang Road


So trn kat stesyen Aljunied then kena jalan ckit baru la sampai hotel
penat jgn tanye la dgn ujan nye hadoiii
sampai hotel sume dok recharge balik batt coz dalam plan 1st activities on that day is USS
tp kalu dah sampai pon nk ptg buat rugi je la masuk dah half day heheehh
So pe kami buat pastu kna folo next post la ye
hehhehe...

to be continue.... PART B   PART C