HONEYMOON PART 3

Terasa rajin nk continue episode honeymoon last year hahahha..

This is our activities on 2nd day Island hopping
Sebab dah basi and malas nk cite panjang...layan je la gegambor kat bawah ni ye

Jetty nak pegi island & speedboat
Jetty ni jauh dlm 20 min dari hotel, so akan ada org pick-up kat hotel n bkn kami je, die ada pick-up kat hotel2 lain jugak

 

RAILEY ISLAND

 





 



 



CHICKEN ISLAND

 


Sebabkan bukit tu macam kepala ayam..So dapatla nama die chicken island, ni mengikut kate tourist guide tu le..hihi, kami xturun pon sebab cuaca xberapa elok n laut agak bergelora.

TUP ISLAND
 Sampai kat sini kami dibenarkan mandi..asal nama tub aku tak ingat hihi..
Islan ni memang cantik coz die ada 2 pulau kecik and kite boleh jalan kat tengah-tengah tu..
Cer usha pic kat bawah..


 


 

 

 


Sorry la banyak pulak gambar hakak instead of gambar keindahan alam ni hahahah.

PODA ISLAND

Last islan yang kami pergi..PODA Island, kat sini kire final station untuk island hopping la
Semua tourist akan turun and luch kat sini..since pakej aku include lunch box..so kami pon turun makan kat tepi2 pantai sambil menikmati pemandangan yg indah..
Ada kedai-kedai jual makanan jugak..ye la mana cukop lunch box banyak tu je..dah mandi manda bagai mesti la lapor ye dak??


Ni la kedai yg ada kt situ..ada somtam, air kelapa, ice-cream dan lain-lain hihi


Ni lunch box kami, pastu hubby beli somtam yg super sedap & pedas *sampai terber*k akak kat sana & air kelapa n kami dapat tikar free (untuk customer yg beli makanan dengan die je, jgn la kedekut sangat macam sesetengah tourist sampai nk tumpang tidur kat tikar org)



Lepas habis island hopping, kami balik ke hotel, n sambung mandi pool pulak
budak-budak sgt tau dgn husben..mandi kolam tak henggat dunia



Ni picture kat rooftop nak tengok sunset katenye


 And malam tu kami ada massage free dekat hotel, tapi tak da picture la sebab dah best sangat kena urut tp akak pesan kat tukang urut tu jangan urut perut coz takut pregnant. Time tu badan memang rasa tak sedap & perut kembung..lagipon period dah delay sebulan.
Tawakal je time tu takut pregnant..sebab dah lenjan naik speedbot sampai melompat-lompat...berdoa jugak time tu, kalau pregnant harap-harap kandungan tak da pape coz memang bantai lasak time ni.
Alhamdulillah..memang pregnant pon time ni hahahha
To be continue..

No comments:

Post a Comment