H O N E Y M O O N is B U L A N M A D U (190613-220613)

Best tak..dah 9 bulan kawin baru nk g honeymoon
Ok pe..feeling pengantin baru lagi tau hihi
Ye la lps kenduri tu kami kena la siapkan diri utk mengawal perbelanjaan
Dulu sorg kini berdua, kena menabung tuk masa depan jugak
Alhamdulillah ada rezeki lebih kami plan ke KRABI
Yeayy mmg destinasi bulan madu impian kot
Sebab sy ni pencinta pantai kan hikhikhik
Sebenarnya destinasi idaman bulan madu sy ialah MALDIVES
Tp sebab bajet kami sgt la ciput plus cost nk ke sana almost 10k
tak perlu lah membazir tuk percutian seminggu
10k bole buat mcm2 tu..(byr ptptn lg bagus tau hihi)

So memula kami bli tix promo 'AirAsia', bulan 2 dah beli sbb free seat kan
So pegi balik krabi total cost tuk flight tix baru RM286.00/2pax
Murahh kan???
Berbaloi-baloi..kalu xda promo price die around 400++/pax
So nk g obesi kena la beli time promo hihi

Settle tix yg dah beli 4 bulan awal baru la kami g survey hotel pulak
Kat mana nk cari hotel murah+pakej sume bagai
MATTA FAIR la..
Xsilap la masa tu bulan 3 ke 4 matta fair tu
Kami survey harga deposit yg murah skali time tu
Sbb rasanya time tu tgh bulan hahah
So bertemu lah kami dgn agent ni 'KSK Travels Sdn Bhd'
Deposit RM50/pax
Dah la nk murah, pastu nk demand macam-macam.
Yang bestnye package tu 3D2N + FREE 1N
Selamat free 1N jimat ckit hihi
So package yg disediakan ialah:
  • Airport Transfer
  • Hotel(Krabi La Playa Resort-4star)
  • Tour guide
  • City Tour-Tiger Cave,O.T.O(One Thambun One Product) & Marine Fish Rehab Centre(yg ni xpegi sebab dah tutup)
  • Breakfast for 4D
  • Island Hopping(4 Island+Picnic lunch) by speedboat-Tub Island, Chicken Island, Poda Island & Railey Island
(actually yg agent offer by longtail boat, tp dari pengalaman pegi Phuket dulu naik speedboat cepat so kami request nk speedboat, so kena charge RM100, pada yg sape nk pegi Krabi n mabuk laut better amik speedboat dari longtail boat, sape yg xtau longtail boat sile tgk pic bawah ni...mampu ke korg naik,die tak gerak nampak la cam ok je,bile dah start engine ce tgk papan seat tu duk acah2 je dgn air hihi)


Yang paling best package ni ada free dinner /massage.(Ingat nk amik dinner tp bukannye candle light dinner pon so en.usben suh amik massage..pon best jugak almaklumlah sy xpernah berurut lagi2 thai style)
Berapa agaknye cost utk package ni ye?
RM908.00/2pax (upgrade to speadboat)
Murah kan...ok la utk 2 org 4D3N (4star hotel lagi)
Sebab kan kami pegi pon tempat orang so better amik agent dari cari sendiri
Xberapa rajin nk buat research & xberani nk memandai kat negara orang hihi
Ok pasni kite sambung post lain pasal honeymoon ni ok...

No comments:

Post a Comment