I HATE FAREWELL!!

Sape suke farewell??
sy mmg xsuke laaa..sbb xbest lnsg..this month je dah 2 colleague dh resign urghhh xbest gile..
i wish them good luck n all the best huaaaa...
Will miss them so much so my boss Angie & Kak Eda ;)


..::THE END::..


C O M P A N Y T R I P

02-12-11 to 04-12-11
TCAPM trip to Penang
yeayyy seronok nye, it almost 6 month been working with TCAPM
dapat join co trip to Penang...dgr cam ala 'Penang' aje
tp...tp...tp



we're going to d cruise hahahha
kaya gak company ni nk sponsor naik kapal hahah
1st time in my live la kan naik kapal,
itu dinamakan rezeki....Alhamdulillah
Ok kat bawah ni pic all my officemates n al the bosses





















Layan pic je la...nt kalu rajin sy cerita sy edit la heheh

..::THE END::..

H.I.V Test

Now baru la bole start prepare borg sume ok
Fuh lagi 3 bulan...nebesnye hehehhe
So 1st of all kena complete kan form
for akad nikah
Procedure tuk pihak lelaki dulu
kena buat HIV test for both
So semalam kami telah buat benda ni..tQ to bakal FIL ku sbb g tye kan kat klinik
Ni rupe borg die...tp separuh je sbb dah isi details lak


Borang ni leh dapat kat Klinik Kesihatan or Hospital Kerajaan sahaja
secara percuma..so g klinik mintak borang pastu isi n byr RM1.00 n tunggu la nurse die panggil
Die cucuk jarum kat ujung jari ckit pastu dpt la result heheh
Xsakit pon...tp en.tunang kate nk pitam la ape la...gedik aje huhuh


So ni la result NEGATIVE n get approval from doctor
so bole la submit borang lelaki dulu kat Pej Agama
If result is positive..u need to do another test n get the result after 1 week
tu info yg saye tau la nk share ckit
Fuhh dah settle 1 keje..

..::THE END::..

Khafi & Abg Sha Wedding

26.05.2012
Selamat sudah pernikahan kfi n abg sha
Alhamdulillah bersatu jugak ;)
Semoga berbahagia dunia & Akhirat
Sentiasa dimurahkan rezeki & dikurniakan zuriat yg soleh & solehah seperti kalian
Insyaallah
Layan je la pic ok...xberapa rajin nk bercerita heheh

    
 


.::THE END::.

CATERING & MAKE UP


Fuhh nebes nye...
Alhamdulillah yg major pye sume dah settle just barang hantaran n goody je blom start buat...hmmm pale pening kalu pikir pasal kawin ni,selamat la skali seumor hidup kan heheh...
Si kat cni nk share ckit pasal ceritera perkahwinanku..

1. Disebabkan sedara mara xramai n xda org nk tolong handle masak memasak plus AL aku ada bpe hari je..untuk menjimatkan masa n tenaga, kenduri tu pki catering aje heheh...catering by abang sepupu aku plus maklong n paklong yg jaga aku n akak masa kecik2 dolu. Nak tgk lauk kena la dtg kenduri hehe.. Aku booking tuk hari nikah n bersanding, terliur cite pasal mkn hahah. So catering sume dah confirm senang. Disebabkan aku 'silembik' kesyg maklong n paklong dorg kire cincai la tuk makan sanding plus mkn beradap plus kek kawin plus kompang yg disponsor...wah rezeki aku.
Alhamdulillah
So sape yg berminat leh call no ni
012-6547770 (En.Saad)

2. Yg kedua plak baju n make up..fuh yg ni berpeluh gak nk cari...tema kaler biru kuning,baju pengapit dah dpt kaler kuning tp pengantin xda lagi haha...
En.tunang biasa lah bising la siap ckp nt sanding pki suar pendek aje...adoii so aku bt relex he sbb mmg nk cari akak make up ni hehe...alhamdulillah rezeki kami dpt pon jumpe akak ni n yg penting baju pengantin yg aku nk sgt2...alhamdulillah n price pon still under budget kami.
If berminat boleh call akak ni ;)

P A V L O V A

Last month semangat nk try buat pavlova..finally terajin nk buat n i made it...
Walopon x berapa nk menjadi tp ia telah memberi semangat kepada sy untuk buat yg lain pule heheh...
ok xbyk sgt pic yg dpt snap time tu sebab xberapa rajin n batt phne pon nk kong sbb tgk resepi pon kat hp heheh...
Cekidout!!!

Bahan-bahan:
Pavlova
4 biji putih telur
1/2 cawan gula castor(depends kalu nk manis/less)
1 sudu cuka
1 cawan tepung jagung

Topping
1 cawan whipping cream
11/2 sudu gula
1/2 sudu esen vanilla
*Sebabkan malas nk buat cream beli je ready made whipcream
yg dlm tin tu...pastu sembur atas pavlova tu
Pastu hias dgn buah-buahan masam sbb base die mmg manis

 







Inilah hasil die....


And it should be like this



Selamat mencuba!!!


Published with Blogger-droid v2.0.4

T H E M E

Ok skng ni dok pikir kaler ape yg sesuai
tuk en.tunang n saya
memandangkan en.tunang  pye skin colour agak tanned
so kena cari yg soft ckit supaye x npk striking sangat
nk kaler purle tp MIL xkasi pulak sbb SIL dulu dah kale purple
ermm betul jugak tu..kena la lain dari yg lain kan
so dah decide nk colour  LIGHT YELLOW & SKY BLUE
tq to en.tunang sbb memberi kepercayaan kepada sy tuk decide benda2 ni sume
fuhh pye la susah nk decide sbb xpernah npk lagi ada wedding used dis colour n tried to find baju2 pengantin
yg ada selit2 kaler ni pon susah
Takut last2 nt baju sanding kena pegi tempah pulak adehhh


ni la kaler yg berkenan dihati
fuhhh siap ada model seluar lg
sbb ni kaler yg mmg aku nk sangat hehe
ok theme dah ada
masalah sekarang nk combine colour baju & pelamin pulak


A Thousand Years by Christina Perri

Heartbeats fast

Colors and promises

How to be brave

How can I love, when I'm afraid to fall
But watching you stand alone
All of my doubt suddenly goes away somehow



One step closer

I have died everyday waiting for you

Darling don't be afraid I have loved you

For a thousand years
I'll love you for a thousand more



Time stands still

Beauty in all she is

I will be brave
I will not let anything take away
What's standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this



One step closer


I have died everyday waiting for you

Darling don't be afraid I have loved you

For a thousand years
I'll love you for a thousand more



And all along I believed I would find you

Time has brought your heart to me

I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more



One step closer

One step closer



I have died everyday waiting for you

Darling don't be afraid I have loved you

For a thousand years
I'll love you for a thousand more



And all along I believed I would find you

Time has brought your heart to me

I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more

Officially Engaged 28.01.2012

Dup dap dup dap....
bunyi jantung for the whole week ni
Syukur Alhamdullilah semuanye berjalan dgn lancar
Dengan rasminye selamat menjadi tunang kepada En.Mijie
dengan restu kedua ibubapa kami
Insyaallah majlis akan diadakan lagi dalam tempoh max 1 tahun
or less...heheh
Semoga Allah swt mempermudahkan perjalanan kami ini
AMIN





Thanks to my sibling for everything, really appreciate 
for all ur help guys...Luv U  guys so much

To be continue with our official engagement album

Episode V ----> L A N G K A W I

28th to 30th October our next vocation to Langkawi
tapi bukan kami ber5 tp ada tambahan skali mama, along, kak long & luppy
yeahhhh....
So kami gerak pagi and bajet dalam tengahari dah sampai jeti Kuala Kedah,
tp sampai dah tghri n along jumpe kawan die so kami berlunch kat umah kawan along sbb nk parking kete kat umah die huhu... kawan die banje ayam goreng ala2 kfc gitu tp ape ntah nama die aku pon xingat dah,
tp mmg sedap la aku mkn seketul setengah..
then feri pukul 3, ewok kate dak agent tu tunggu kat jeti, upenye bukan jeti kuala kedah tp jeti Langkawi
punye lah tgu bengong tol LOL...
Sejam gak la naik feri nk sampai langkawi tu... naik je dok borak2 spuloh minit..tido hahahha, lagi bpe minit nk sampai jeti Langkawi baru lah bangun
Dah sampai jeti tgk si helang langkawi tu...die cedera la pulak
so xda la pic helang tu hahahah.
So kat sn kite terus cari dak agent tu nk amik kete sewa n kunci apartment
Kami dapat kete kancil n iswara, kancil kami berempat, iswara mama along, k.long n luppy





tickets
ni lah helang yg cedera tu..
dalam ferry...after 15min sume dah tido ngeee.
 Arrived!!!




So sampai lah kami kat apartment 3 bilik tu, ok la walopon jauh dari pantai,
kire tgh2 town la hotel kami tu huhu
so ptg tu kami sampai apartment rehat2 jap pastu kami semua g makan
cari kedai yg xrmi org kat celah mana pon xtau la huhuh...
so pas mkn tu kami g jln2 usha2 kat town die jumpe la kedai hj ape ntah
kedai tu memang gempak la
sume kedai n peralatan dari cokelat sampai ke pingan mangkuk die je borong huhu
ok la kan
so lepas makan mama balik apartment n kami ape lagi pegi meronda la, kami terus ke pantai chenang, kat sana banyak ckit aktivity malam n mmg happening la mlm kat sn
so kami jln2 cari pantai tgh mlm huhu...walopon xberapa clear tp ada jugak la bau laut huhuh...
n area tu mmg dekat dgn airport...so sesape nk pegi langkawi pasni kalu korg dari selatan better naik flight,
xpenat n lg jimat rsnye...kalu kete pki petrol mmg masak kit la...kami pki gas baru bpe puluh je pegi balik hahahha
so pasni kalu nk cari hotel yg dekat pantai cari area chenang, mmg best huuhhuhu
pas dah merambu ramba kat sn kami pon terus la balik apartment



time to zzZZZzzz

Next morning, malas dah nk cite so cekidout dgn all d picture ok huhuh

ISLAND HOPPING!!







1st Island








Kami ada stop kat 1 tempat ni ntah ape nama die, tempat byk ikan dorg bela



2nd Island


3rd Island












Pastu balik la...dah habis dah hopping bagai...

Next day...
 











Dah lepas naik cabel car..n memory yg xkan dlupakan seumor hidup
hanging kat 600m almost 15minutes sgt mengerunkan
plus ujan lebat r angin kencang
TERBAIK kate ko!!
ape lah asal naik cabel car mesti hanging..ni masuk kali ke 2 after genting ritu\

Pastu kami semua pegi mencekik la heheh
n also celebrate mama punye birthday
pye lah susah nk nyorok dari mama huhu



Pic pon xbyk kan huhupastu esok nye pon 
kami sume pulang la..

 ni apam kat kuala kedah, mmg terbaik 50sen aje tp isi die penuh ek
murah rezeki org tu meniaga.mmg sedap gile
xyah request nk jagung byk...tgk pic pn tau melimpah2 dah huhu

..::THE END::..