Episode IV ( Part C ) ---> S I N G A P O R E

Next morning
Pepagi dah siap2 pikul beg baju
nk habiskan d whole day kat dalam USS huhuh
dalam pkul 8 kami dah keluar 
breakfast kunun nk makan murtabak rusa
tp dah abis...
so makan je la murtabak biasa 




Pas makan terus dgn plan kami
USS
Cam biasa naik bus sampai kt VIVO shopping mall dgn pikul beg masing2
sampai je dekat USS
ada locker tuk org2 cam kami tuk letak beg
1 locker big size kalu x silap S$20
so pastu kite enjoy
layan je la pic kat bawah ni
nk cite mmg xlarat dah hehehe
















Penat sgt jalan kat dalam ni
Senanye bukan penat ape pon
penat sbb beratur jek
so moral die
if nk pegi sile la beli express tix coz xpayah nk Q bagai hahhaha

Link: PART A  PART B          
..::THE END::.                

1st stage C O M P L E T E D

8th - 9th October 2011
Ok dah completed 1st stage kami
Walopon cam rs agak terseksa tp xrugi
coz byk ilmu yg aku dapat
tuk masa depan sgt berguna heehee

Akhirnye tamat gak kursus tu
Walopon en. bf agak letih on d 1st day sbb bekerja
tp gagah gak nk pegi
i'm very proud of u dear

So pasni leh proceed with our next plan
Semoga Allah swt permudahkan segala  urusan kami 
Insyaallah

..::THE END::..

Episode IV ( Part B ) ---> S I N G A P O R E

Arghhh super xrajin nk meng'hupdate' blog skng ni
tp nk sambung jugak sbb pasni ada next vocation lak 
kalu x cite nk xingat lak memory2 tu hehehh

So after kami dah recharged lik battery yg low td
so dalam pukul 2 waktu mesia kami pon kumpul kat lobby tuk our next activity to USS
as i told before, kalu nk masuk mmg dah xsempat dah
selamat tix tu valid nk masuk next day nye
so kami pon dok berjalan2 la dulu kat Sentosa
so first of all how to go there??
kami naik bus nk pegi sana
tix bus kalu xsilap S$1 kot hehehhe...lupe lak


dah lama sgt...
so dari geylang to ape ntah nama tempat tu yg aku ingat 
die kat VIVO shopping mall,
kami naik double decker bus, mostly bus kat sn memang double decker
dari sana kena amik kna amik monoril to Sentosa Island
tix about S$10 kot heheh....xingat lagi






Ok die ada 3 station tp malangnye xingat lagi pe 3 station tu
So aku namakan die station A, B & C
First kami pegi station A
ye kat sana 1st skali kami g mkn lunch kat KFC
sama cam mesia tp sos die lil bt different la taste die
sos cili but cam sos thai

Lepas sume dah kenyang setelah setengah hari berjalan
kami pon terus la g daki look up point ka situ
snap2 pic kat Merlion die
xsah la kan kalu g Spore x amik pic tu kan hehheeh
So layan dulu pix kat bawah ni k...




ni otw g look up point, konon folo feng shui sign board tu
pastu result hampeh hahaha


Ok after snap sana snap sini
kami terus pegi ke next station which is USS
tp luar je la..sbb dah lambat pon nk masuk









yess ni kat entrance USS, sape snap pic ni
yeahhh tong sampah yg snap heheh

Lepas tu kami naik buaian yg terbang2 tu hahaha



pergi ke beach sbb kami nk tgk show yg air pancut tu
mmg terbaik hehehe



 sorry pic not clear
al maklum la camera bkn dslr pon hehe
to be continue...


Kenduri Kendara

01 October 2011
Congrats to k.ngah(Aziatul) n k.ira(Azira) yg selamat melangsung kan perkahwinan dorg. 
Semoga kekal ke akhir hayat. Insyallah.. 
Dgn itu 1st time la dlm idup aku jadi pengapit haha.. 
Glamour gitu dah mcm datin, baru lah aku tau camne rs jd pengapit yg duk cover2 cun tu hahah 
Tp jadi pengapit kejap jek, xmampu nk tahan..kesian pengantin ditinggal kan pengapit 
Mahap la k.ngah ye hehehe... 
Ape pun semua nye berjalan dgn lancar 
Pengapit org dah jadi bile plak nk jd pengantinye pulak heheh 
Jom cecuci mata tgk pic2 ni

dah cam mak datin

inilah pengantin sy
photo: from dalina album

photo: from dalina album

photo: from dalina album

comel

this is my baby

tired.

 ..::THE END::..

Episode IV ( Part A ) ---> S I N G A P O R E

Aauummmmm!!!
yezz kami plan 6 bulan nk pegi USS
at last 24th - 26th July 2011 
berjaya gak kami menjejak kan kaki ke Kota Singa tu heheh
8 orang sume nye yg pegi
So jumaat tu aku dah amik cuti siap2 so
bole settle kan pe yg patut b4 pegi heheh

Kami pegi naik train saje, mmg new experience la kan
xpenah naik train yg ada katil tu hahhaha
1st time naik train jalan jauh

Train pukol 10 senanye tp pukol 8 kami dah gerak dari SA
takut kena tinggal pulak hehehhe
So meeting point kami kat MC' D KL sentral
dah kumpol kat sana kami terus pergi Platform B untuk train ke Spore
Cam cite harry potter je rs naik train heheh

Around 11 baru la bole naik train
cam jakun jap kan, rupenye mmg ramai org naik train g Spore
kami jek xtaw hahaha
no wonder la tix abis ms dorg beli ritu,
xpasal duduk asing2
xpe janji selamat sampai

Selamat aku & kakasih dekat jek
senang ckit nk bermanja hehehe
gedebuk gedebak sume masuk train terus membuta
aku jek yg terpingga2
ye la time2 camtu aku baru lik keje mana leh tido
terpaksa la mengekor en.bf berjalan2 dalam train, isap rokok
kaco2 die kejap
bile dah sampai baru aku bole tido rs nye
terima kasih en.bf sbb teman sy sampai tido


Lepas 8 jam rsnye duk dalam train
kami pon sampai kat station Woodlands tuk imigration checking
pastu masuk lik train sampai kat last stesyen KTM time tu blom tutop lagi
Tanjung Pagar.. no wonder la time sampai tu ramai org beria snap gmbr pastu ada bt recording lagi hhhehehe
Sampai je almost 10am, so kami terus g mandi kat public toilet kat c2
ttbe ada lak org gaduh kat situ
so kami pon jammed jap kan
dah le memabuk trn train kan
hehehhehe

Then after sume dah siap2 mandi n breakfast kat stesyen tu
yee...breakfast je dah leh buat duit makan 1 hari ok huhuh
sgt kecik duit kite
Pas dah kenyang kami pon start la nk explore Singapore
First skali nk cari MRT, kuar je dari stesyen terus npk port diorg
perghhh dgn kontena tgh2 bandar tu ye
mampu???hheheheh


Kami pon jln pye jln upenye dah kena kencing hahaah
So berjalan kaki lah kami kat bandar tu adehhh
last2 jumpe gak mrt...so kami teruskan perjalanan ke hotel kami kat Geylang Road


So trn kat stesyen Aljunied then kena jalan ckit baru la sampai hotel
penat jgn tanye la dgn ujan nye hadoiii
sampai hotel sume dok recharge balik batt coz dalam plan 1st activities on that day is USS
tp kalu dah sampai pon nk ptg buat rugi je la masuk dah half day heheehh
So pe kami buat pastu kna folo next post la ye
hehhehe...

to be continue.... PART B   PART C